בהתאם לחוק בישראל, יש להושיב ילד על גיל 3 לפחות בכיסא בטיחות שתואם לו כאשר המטרה היא להעניק לו את הבטיחות המרבית במקרה של תאונת דרכים. בשלב מאוחר יותר, החל מ18 ק"ג ועד לגובה 1.45 מטר, הילד צריך לשבת על בוסטר שהוא מושב הגבהה בכדי להיחגר בחגורת הבטיחות שברכב בצורה בטוחה ונכונה. כיום ניתן למצוא סוגים שונים של בוסטרים לילדים, כאשר אחד מסוגי הבוסטרים הוא: כסא בטיחות משולב בוסטר. למעשה מדובר על כסא בטיחות שניתן להשתמש בו בגיל צעיר יותר וכאשר הילד מגיע לשלב שבו הוא יכול לשבת על בוסטר, ניתן להסיר בו את החגורות הפנימיות ולהשתמש בו כבוסטר לכל דבר.
ההבדל שבין כיסא בטיחות לבוסטר
קודם כל חשוב להבין מהו ההבדל שבין כיסא בטיחות לבוסטר. גם כיסא בטיחות וגם בוסטר מעגנים את הילד למושב של הרכב ומונעים ממנו לעוף מהמושב במקרה של פגיעה ברכב. כיסא בטיחות מגיע עם חגורות מובנות פנימיות וכך ניתן לחגור את הילד בתוך כיסא הבטיחות. לעומת זאת, הבוסטר משמש כמושב הגבהה ומאפשר לחגור את הילד בחגורת הבטיחות של הרכב בצורה נכונה, על מנת לשמור עליו ולהגן על גופו במקרים של תאונה. הבוסטר יכול להגיע עם משענת גב או ללא משענת גב, כאשר בבוסטר ללא משענת גב, הילד ישב עליו ויחגור באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב שיש לה 3 נקודות אחיזה בלבד.
כסא בטיחות משולב בוסטר- במה מדובר?
כסא בטיחות משולב בוסטר הוא מושב שניתן להשתמש בו גם כבוסטר וגם ככסא עבור הילד, עד שהוא מגיע למשקל של כמעט 30 ק"ג. ניתן להשתמש בכיסא המדובר קודם כל כמושב בטיחות שבו אפשר לחגור את הילד באמצעות החגורות הפנימיות שיש בו, כאשר המטרה היא לעגן אותו בצורה איכותית ובטוחה לכיסא בגיל המתאים. לרוב בכיסא הבטיחות המדובר משתמשים עד גיל 3. כאשר הילד מגיע לגיל 3 והוא שוקל 18 קג, ניתן להסיר את החגורות הפנימיות שיש בכיסא ולחגור אותו באמצעות החגורה של הרכב. מדובר על מוצר מאוד איכותי שכן, הוא מבטיח ראשית כל שימוש ממושך בכיסא עצמו ואין צורך להחליף בכל גיל כיסא. דבר נוסף הוא מציע את הנוחות המקסימלית גם להורה וגם לילד וכן, הוא כולל מצבים שונים של ישיבה ושכיבה ועל כן הוא מאפשר לילד לנסוע בו בצורה איכותית ונוחה. כיסאות GRACO בתקן אמריקאי שמדורג ע"י מכון CONSUMER REPORTS.