כדי שנהג יוכל לעלות על הכביש, עליו להיות לא רק בעל רישיון נהיגה תקף אלא גם במצב בריאותי תקין – הן בהיבט הפיזי, הן בהיבט המנטלי והן בהיבט הנפשי. הגוף האחראי לוודא כי רק נהגים כשירים עולים לכביש הוא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד). הזימון לבדיקה במכון יכול להתרחש בעקבות מידע מגורמים שונים, כגון ביטוח לאומי או משרד הבריאות, המדווחים על שינוי במצב הבריאותי של הנהג. זימון למכון עשוי להינתן גם במקרה של דיווח מהמשטרה על התנהלות מסוכנת בכביש, בסיום תקופת שלילת רישיון לאחר עבירה חמורה, ואף באופן תקופתי החל מגיל 70. כאשר מתקבל זימון מהמכון הרפואי, חשוב להתייצב, אך מומלץ קודם לכן להתייעץ עם עורך דין המכון הרפואי אשר מתמחה בהתנהלות מול המכון.
מה ניתן לעשות אם המכון מחליט על שלילת הרישיון?
במכון הרפואי עוברים בדיקות שונות בהתאם לצורך ולסיבת הזימון, ולעיתים מתכנסת ועדה רפואית אשר מחליטה על המשך הטיפול. הוועדה עשויה לקבוע כי הרישיון יישאר בידי הנהג, להטיל מגבלות על הנהיגה, או להחליט על שלילת הרישיון. אם הוועדה החליטה על שלילת הרישיון או אי-חידושו (למשל במקרה של שלילה בעקבות נהיגה בשכרות), ניתן להגיש ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים תוך 30 יום מקבלת התשובה. הערר מוגש לוועדת ערר חיצונית, ומומלץ מאוד להגישו בעזרת עורך דין מנוסה. אם ועדת הערר תומכת בהחלטת המכון, ניתן להגיש ערעור נוסף לבית המשפט.
כיצד לבחור את עורך הדין שילווה אתכם בכל הקשור למכון?
זימון מהמכון הרפואי מציב את רישיון הנהיגה שלכם בסיכון, מה שמהווה אתגר משמעותי במיוחד עבור אנשים התלויים ברכבם לצורכי עבודה יומיומיים. אם אתם מאזור המרכז וזומנתם למכון, מומלץ לבחור עורך דין תעבורה במרכז המתמחה בניהול הליכים מול המכון הרפואי. חשוב שעורך הדין יהיה בעל ניסיון והצלחות במקרים מורכבים, לרבות ערעורים על החלטות המכון ואף ערעורים לבית המשפט. כדאי גם לנסות לקבל המלצות על עורך דין תעבורה מלקוחות מרוצים או מאנשים שאתם סומכים על דעתם.
משרד עו"ד זאבי פרקש מתמחה בדיני תעבורה וצבר ניסיון רב בתחום. המשרד מלווה את לקוחותיו ומעניק ייצוג מקצועי ואישי בכל תיק. מוזמנים ליצור קשר לייעוץ נוסף.