רוטב סלסה הינו רוטב חריף על בסיס עגבניות. מדובר ברוטב המאפיין את המטבח המקסיקני ומשמש להכנה של מטבלים שונים. מקור המילה סלסה הינו מהשפה הלטינית ופירושו מלוח. ישנם כמה סוגים של רוטבי סלסה מקסיקניים המיוצרים בשיטות מסורתיות באמצעות מכתש ועלי, אולם כיום הרטבים מיוצרים בטכניקות מתקדמות ובאמצעות בלנדר ומכשירי טחינה מודרניים. סלסות מצוינות תוכלו להשיג בחסרת טרז פזוס המתמחה בתחום.
סוגים של רוטבי סלסה
- סלסה רוחה – תבלין במטבח המקסיקני והדרום מערבי אמריקני. הרוטב עשוי מעגבניות מבושלות, בצל, שום, צ'ילי וכוסברה.
- סלסה קרודה – סלסה קצוצה המורכבת מעגבניות חיות קצוצות, צ'ילי, מיץ ליים, בצל, עלי כוסברה ועוד כמה רכיבים קצוצים באופן גס.
- סלסה ורדה – גרסה מקסיקנית העשויה מעגבניות ירוקות מבושלות – טומטיו, השוני מהגרסה האיטלקית הינו שהאיטלקים מכינים את הרוטב עם עשבים שונים.
- סלסה טקרה – רוטב עשוי מצ'ילי מוריטה ומטומטיו.
- סלסה רנצ'רה – רוטב עשוי מעגבניות, פלפל צ'ילי ותבלינים. הרוטב מוגש, בדרך כלל, חם והינו בעל אופי מרקי סמיך. טעמו של הרוטב מזכיר פלפל שחור וזאת על אף העובדה כי הוא אינו מכיל כלל פלפל שחור.
- סלסה בראוה – רוטב פיקנטי הכולל פפריקה וחתיכות תפוחי אדמה בצורת משולש. סלסה זו יוצרת את המאכל המפורסם Patatas bravas שמוגש בטאפס ברים רבים בספרד.
- גואקמולי –רוטב מקסיקני מוכר, פופולרי וידוע על ממרח אבוקדו.
- מולה – סלסה מקסיקנית עשויה מפלפל צ'ילי, שוקולד לא ממותק, תבלינים ושקדים.
מאפיינים ושימושים
סלסה הינה שם כולל לרטבים המגיעים מהמטבח המקסיקני. הרטבים השונים מוגשים לצד מאכלים מסורתיים ומשמשים כבסיס ותוספת להכנה של תבשילים ומאכלים שונים. רוטבי סלסלה מתאפיינים בפיקנטיות, טעמים עזים, צבעוניות וארומה ייחודית המעוררת את החושים. רוטבי הסלסה הפכו פופולריים במיוחד גם בישראל והם מוגשים בטאפס ברים רבים ומסעדות מקסיקניות.
המטבח המקסיקני עושה עלייה לישראל
חברת טרז פזוס הינה חברה וותיקה ומובילה שהביא את בשורת המטבח המקסיקני לישראל. צוות החברה ועובדי המפעל הממוקם בעיר חולון, הינם בעלי ניסיון ומיומנות בהכנה וייצור של מגוון מוצרי בישול, מאכלים וכלי בישול והגשה שמקור השראתם הינו במקסיקו. בין שלל מוצרינו תוכלו למצוא: טורטיות מקמח תירס וחיטה, סלסות וממרחים, קונפיטורות וריבות ועוד.